برنامه نویسی نرم افزارهای دسکتاپ
برنامه نویسی ویندوز چیست و بهترین زبان ها برای برنامه نویسی تحت ویندوز سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو
برای تبدیل به برنامهنویس دسکتاپ شدن در حوزه ویندوز، سه زبان برنامهنویسی اصلی وجود دارند که سی شارپ، جاوا و جاوا اسکریپت نام دارند. زبان برنامهنویسی سی شارپ از معروفترین زبانها برای برنامهنویسی ویندوز شناخته میشوند و بازار کار گستردهای را به خود اختصاص دادهاند. چالشهایی مانند مدیریت منابع، ایجاد تجربه کاربری مناسب و حفظ امنیت دادهها، همواره در مسیر توسعه نرمافزار دسکتاپ وجود دارند. با این حال، استفاده از بهترین شیوهها، تکنیکهای بهینهسازی و یادگیری مستمر میتواند به توسعهدهندگان کمک کند تا بر این چالشها غلبه کرده و نرمافزارهایی با کیفیت و پایدار ایجاد کنند. جاوا به دلیل قابلیت چندسکویی (cross-platform) و ابزارهای توسعه قدرتمند، یک گزینه محبوب برای توسعه نرمافزارهای دسکتاپ است.
تا چند سال پیش خیلی از برنامه های دسکتاپی در ایران با زبان جاوا نوشته میشدند اما مدتی هستش که از این میزان کاسته شده و خیلی ها به سمت سی شارپ رفته اند. البته چند زبان دیگه هم وارد عرصه برنامه های دسکتاپی شده اند که می توان آن را هم مزیت بر علت دانست. در کل، برای برنامهنویسی تحت ویندوز، سیستم شما باید دارای سختافزار و نرمافزارهای قابل قبول باشد تا بتوانید به خوبی به کار خود ادامه دهید. علاوه بر اینها، زبانهای دیگری مانند Delphi، Pascal و Ada نیز براین زبانها در فضای برنامه نویسی ویندوز مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین زبانهایی مانند PowerShell و Batch Scripting نیز برای توسعه اسکریپتهای سیستمی و اجرای دستورات سیستمی در ویندوز، مورد استفاده قرار میگیرند. زبان برنامهنویسی پایتون زبانی محبوب برای برنامهنویسی وب نیز است و در کارهای تحلیل داده، هوش مصنوعی، شبکه عصبی و یادگیری ماشین کاربرد فراوانی دارند.
به این ترتیب، توسعه دهندگان می توانند عملیات را بدون سوئیچ کردن مداوم بین برنامه ها انجام دهند زیرا ابزارهای مورد نیاز توسط یک رابط کاربری گرافیکی منفرد نشان داده می شوند. در این قسمت از وبسایت پرووید یکی دیگر از آموزش های متنی رایگان را به منظور بررسی مبحث اپلیکیشن های دسکتاپ مدرن برای شما در نظر گرفته ایم. این دوره ی آموزشی رایگان می تواند برای تمامی برنامه نویسان ویندوز مفید باشد. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از سیشارپ برای توسعه برنامههای دسکتاپ، یکپارچگی کامل آن با اکوسیستم مایکروسافت است. این زبان به طور کامل با ویندوز و سایر محصولات مایکروسافت سازگار است و توسعهدهندگان میتوانند از ابزارها و کتابخانههای متعدد مایکروسافت بهرهمند شوند.
برنامههایی مثل Word به عنوان محبوب ترین برنامه تایپ همچنین Excel برای تحلیل دادهها و PowerPoint برای ارائه، همچنان بهعنوان استانداردهای طلایی در دنیای نرمافزارهای کاربردی شناخته میشوند. امروزه، نسخههای ابری این مجموعه مانند Microsoft 365 با قابلیت همکاری آنلاین و ذخیرهسازی ابری، نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر آفیس در تطبیق با نیازهای مدرن کاربران است. این تحول، مایکروسافت آفیس را به انتخابی بیرقیب برای کارهای اداری، تحصیلی و شخصی تبدیل کرده و امروزه نمی توان از اهمیت یادگیری آفیس برای هر شخص حتی آدم های معمولی و خانم های خانه دار چشم پوشی کرد. بدین ترتیب در این مقاله بهترین نرم افزارهای برنامه نویسی دسکتاپ و موبایل بررسی شدند. در آخرین بخش از این مقاله برای درک بهتر نرم افزارهای برنامه نویسی چند نمونه از فیلمهای آموزشی برنامه نویسی فرادرس به علاقهمندان معرفی شدند.
IntelliJ IDEA دارای ویژگیهای تکمیل کد خودکار و هوشمند برای بسیاری از زبانها، پشتیبانی از فریمورک میکروسرویسها (Microservice) و ابزارهای توسعه دهنده داخلی از جمله کنترل نسخه و ترمینال است. JVM کد جاوا را به کد ماشین کارآمد ترجمه میکند و از جمعآوری زباله خودکار برای آزادسازی حافظه به طور خودکار استفاده میکند. این ویژگیها جاوا را به گزینهای ایدهآل برای برنامههای ویندوز با نیاز به کارایی بالا مانند برنامههای سازمانی و بازیها تبدیل میکند. 1.کیوی(kivy) یک فریم ورک GUI که بر پایه ی Open Gl Es2 می باشد و از سیستم عامل های ویندوز ، MacOSX ، لینوکس ، اندروید iOS و Raspberry Pi پشتیبانی می کند. در دورههای توسعه دسکتاپ با پایتون کدیاد، شما از مبانی تا پروژههای پیشرفته را یاد میگیرید و مهارتهای لازم برای ساخت برنامههای دسکتاپ حرفهای را کسب میکنید.
حالا که معنی نرمافزار دسکتاپ را متوجه شدیم، میخواهیم بدانیم که برنامهنویسی دسکتاپ چیست و بهترین زبانهای برنامهنویسی دسکتاپ کدام است. در این مقاله سعی شد به طور جامع به این مسئله پرداخته شود که بهترین نرم افزارهای برنامه نویسی کدامند. بنابراین فهرستی از بهترین نرم افزارهای برنامه نویسی در سیستم عاملهای گوناگون معرفی شدند. همچنین، در بخشهای میانی مقاله برخی از فیلمهای آموزشی زبانهای برنامه نویسی گوناگون نیز برای علاقهمندان معرفی شده است. در بخش بعدی مقاله «بهترین نرم افزارهای برنامه نویسی» به بررسی نرم افزار «TextMate» پرداخته میشود.
رابط کاربری IntelliJ Idea به شیوه ای شیک طراحی شده است که کدنویسی را برای بسیاری از توسعه دهندگان جاوا جذاب می کند. در این مقاله ی آموزشی قصد داریم به ۵ روش برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپ با زبان برنامه نویسی پایتون بپردازیم. اگر ما دقیق بدونیم که در این حوزه قراره چیکار کنیم خیلی راحتر و بهتر انتخاب می کنیم. یادگیری برنامهنویسی دسکتاپ میتواند برای مبتدیان مناسب باشد، اما به سطح پیچیدگی و زبانی که انتخاب میکنند نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، زبان Python با کتابخانههایی مانند Tkinter به دلیل سادگی و خوانایی کد، برای مبتدیان عالی است و آنها را با مبانی برنامهنویسی آشنا میکند.
برنامهنویسی یکی از مهارتهای کلیدی در دنیای دیجیتال امروزی است که میتواند فرصتهای شغلی بیشماری را ایجاد کند. اما سؤال اصلی این است که آموزش برنامه نویسی را از کجا باید شروع کنیم ؟ این مقاله به شما کمک میکند تا مسیر شروع برنامهنویسی را پیدا کنید و ابزارها و زبانهای مناسب را بشناسید. برنامه نویسان نیاز دارند که کدهای خود را برای نوشتن، ویرایش، اجرا و سایر عملیات برنامه نویسی در یک نرم افزار برنامه نویسی بنویسند. به طور قطع نمیتوان گفت که کدام نرم افزار برنامه نویسی از دیگری بهتر است زیرا هر کدام ویژگیهای خاص مخصوص به خود و حوزه پشتیبانی متفاوتی دارند. مهمترین و پرکاربردترین زبان برنامه نویسی برای ویندوز سی شارپ بوده که اغلب نرم افزارها با آن کدنویسی شده است. در این لیست علاوه بر C#، زبانهایی مانند C++، پایتون و جاوا هم به چشم میخورند که به معرفی همه آنها خواهیم پرداخت.
با معرفی .NET 5 و .NET 6، توسعه برنامههای دسکتاپ با سیشارپ به سطح جدیدی از کارایی و عملکرد دست یافته است. این نسخههای جدید از .NET، امکانات و بهبودهای فراوانی را برای توسعهدهندگان فراهم کردهاند که توسعه برنامههای دسکتاپ را آسانتر و مؤثرتر میکنند. رفع باگها و مشکلات رایج نیز یکی دیگر از چالشهای توسعه برنامههای دسکتاپ است. استفاده از ابزارهای دیباگ و تست موجود در Visual Studio میتواند به توسعهدهندگان کمک کند تا باگها را شناسایی و رفع کنند و برنامههای خود را بهبود بخشند. با انتخاب WPF App به عنوان نوع پروژه، میتوانید از امکانات پیشرفته XAML برای طراحی رابط کاربری استفاده کرده و کدهای پشتزمینه را با سیشارپ بنویسید.
در واقع، دانش برنامهنویسی دسکتاپ به شما امکان میدهد پروژههای سفارشی برای کسبوکارها ایجاد کنید که تنها بر روی سیستمهای خاص نصب و اجرا شوند. برنامهنویسی دسکتاپ (Desktop Programming) یکی از حوزههای مهم توسعه نرمافزار است که به ایجاد برنامههای کاربردی برای سیستمعاملهای مختلف مانند ویندوز، مک و لینوکس اختصاص دارد. این برنامهها معمولاً برای اهداف خاصی مانند مدیریت دادهها، ویرایش تصاویر یا بازیهای ویدئویی طراحی میشوند. برای برنامه نویسی ویندوز، میتوان از زبانهای برنامهنویسی مختلف استفاده کرد. بسته به نوع برنامه که قرار است توسعه داده شود، انتخاب زبان برنامهنویسی متفاوت خواهد بود. Windows Forms یکی از ابزارهای اصلی .NET برای توسعه نرمافزارهای دسکتاپ است که به توسعهدهندگان امکان میدهد تا به سرعت برنامههای کاربردی با رابطهای کاربری ساده و موثر ایجاد کنند.
حتی هنگام ساخت PostgreSQL برای Microsoft Windows با استفاده از Visual C ++، از اسکریپتهای Perl به جای اینکه به ویژگیهای IDE تکیه کنید، جایگزینی برای ساخت استفاده میشود. برخی از IDEهای لینوکس مانند Geany تلاش میکنند تا جلوی گرافیکی را برای عملیات ساخت سنتی ارائه دهند. C++ و C# دو زبان قوی و پرکاربرد هستند که در حوزههای مختلفی مانند بازیسازی و توسعه نرمافزارهای کاربردی استفاده میشوند. C++ به دلیل سرعت و کارایی بالا در پروژههایی که نیاز به عملکرد قوی دارند، مانند موتورهای بازی و سیستمهای تعبیهشده، مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، C# زبان اصلی توسعه در محیط .NET است و برای ساخت برنامههای ویندوز و بازیهای ویدیویی با استفاده از Unity بسیار مناسب است.
این ابزار به کاربران امکان میدهد تا متنهای خود را ویرایش کنند، فرمتبندی کنند و فایلهای متنی را ذخیره و باز کنند. در این مرحله، نرمافزار به دقت تست میشود تا از عملکرد صحیح و بدون خطای آن اطمینان حاصل شود. WPF یک فریمورک قدرتمند برای ایجاد رابطهای کاربری غنی و تعاملی در محیط ویندوز است که از تکنولوژیهای پیشرفته گرافیکی بهره میبرد. JavaFX یک فریمورک مدرن برای توسعه رابطهای کاربری در جاوا است که امکانات پیشرفتهای مانند انیمیشنها و کنترلهای غنی را فراهم میکند. و اما سوالی که شاید بیشتر ذهن ما را درگیر کرده است این باشد که دقیقا برنامه نویس کیست؟ ، چه وظایفی بر عهده دارد؟ و برنامه نویس چه کاری انجام می دهد در ادامه همراه ما باشید. محصولات مایکروسافت در زمینه هوش تجاری نشان میدهند که چگونه فناوری میتواند زندگی روزمره و کار حرفهای ما را آسانتر کند.
در بخش بعدی مقاله «بهترین نرم افزارهای برنامه نویسی» به بررسی نرم افزار «IntelliJ IDEA» پرداخته شده است. نام پایتون (general-purpose programming language) را همه افراد شنیده و برنامه نویسان عاشق آن هستند. یکی از توصیههای بزرگان این حوزه به مبتدیان این است که برای ورود به حوزه برنامه نویسی تحت ویندوز بهتر است که از زبان پایتون که زبان برنامهنویسی سطح بالا و همهمنظوره است شروع کنید. محبوبیت این زبان تنها به حوزه ویندوز محدود نشده و از آن در طراحی و ساخت نرم افزارهای موبایلهای هوشمند نیز استفاده میشود. از میزان عملکرد مفید و خوب این زبان میتوان به این مورد اشاره کرد که موتور جست و جوی گوگل و برنامههای کاربردی وابسطه به آن نیز همگی با این زبان ساخته شده اند.
این قابلیت، جاوا را به زبانی مناسب برای برنامههای حساس به امنیت مانند برنامههای مالی و مراقبتهای بهداشتی تبدیل میکند. Rider در بین توسعه دهندگان بازی بسیار محبوب است زیرا دارای ویژگی هایی است که برای توسعه موتورهای بازی مانند Unity و Unreal Engine طراحی شده است. Arduino IDE یکی دیگر از بهترین IDE های منبع باز و چند پلتفرمی است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا کدهای تمیز را با گزینه ای برای اشتراک گذاری با دیگر توسعه دهندگان بنویسند. Zend Studio یک IDE برای Python است که برای پشتیبانی از توسعه دهندگان PHP در توسعه وب و موبایل طراحی شده است. یکی از مهمترین ویژگی هایی که بسیاری از توسعه دهندگان در مورد ویژوال استودیو دوست دارند این است که به توسعه مشارکتی بین تیم ها در توسعه زنده کمک می کند.
زبانهایی مانند پایتون، جاوا و C# به دلیل قابلیتها و ابزارهای گستردهای که ارائه میدهند، از جمله انتخابهای محبوب در این حوزه هستند. برنامهنویسی تنها یک مهارت فنی نیست، بلکه ابزاری برای حل مسائل و خلق ایدههای نوآورانه است. با یادگیری برنامهنویسی، شما میتوانید اپلیکیشنهای کاربردی، وبسایتها، بازیها و حتی نرمافزارهای پیچیده طراحی کنید. علاوه بر این، بازار کار برنامهنویسان بسیار پررونق است و شرکتها به دنبال افراد با توانایی کدنویسی هستند. حتی اگر هدف شما شغلی نباشد، برنامهنویسی میتواند به شما در درک بهتر فناوری و حتی مدیریت پروژههای شخصی کمک کند. برای شروع آموزش برنامه نویسی میتوانید از محتواهای موجود در اینترنت کمک بگیرید.
یادگیری برنامه نویسی نسبت به هر فرد و زبان برنامه نویسی متفاوت است اما به صورت میانگین از 6 ماه تا 1 سال می توانید آن را یاد بگیرید. برنامه نویس کسی است که با زبان های برنامه نویسی نرم افزار های متنوعی را خلق می کند. سامانه مدیریت مسائل مالی و حسابداری در حوزه مالی، سیستم های آموزشی هوشمند در حوزه آموزش، ایجاد بازی های متنوع در حوزه سرگرمی از دستاورد های مهم برنامه نویسی است. در بخش بعدی مقاله به برخی از معایب ابزار برنامه نویسی Vim پرداخته شده است. همچنین از ابزارهای محبوب ساخت وب سایت از جمله وردپرس، دروپال و لاراوک پشتیبانی می کند.
برای شروع به کار با این دوره آموزشی سعی کردیم که در ابتدا یک داستان ساده را برای شما تعریف کنیم. Java یک زبان برنامهنویسی کراس پلتفرم است که توسط اکثر سیستمهای عامل دسکتاپ پشتیبانی میشود. با استفاده از Java، میتوان برنامههای دسکتاپ چندسکویی (Multi-platform) را ایجاد کرد. بعد از اینکه جواب سوال برنامه نویسی دسکتاپ چیست؟ رو دادیم حالا بریم سراغ زبان های برنامه نویسی دسکتاپ میرویم. ببینید دوستان عزیز همانطور که در بخش بالا گفتم بر اساس سیستم عامل این زبان ها فرق می کنه و باید بر اساس سیستم عامل زبان مورد نظر رو انتخاب کنید.
همه این ویژگی ها به برنامه نویس کمک می کنند تا پروژه های توسعه نرم افزار را سریع تر انجام دهند. IDEها از توسعه دهندگان نرم افزار پشتیبانی زیادی می کنند و این در حالی بود که ویرایشگرهای متن قدیمی این پشتیبانی را ارائه نمی کردند. بهترین IDE های موجود نیازی به پیکربندی و ادغام دستی (به عنوان بخشی از فرایند راه اندازی) ندارند. در عوض، آنها توسعه دهندگان را قادر می سازند تا شروع به توسعه برنامه های جدید کنند. برای درک هرچه بهتر مطالب مطرح شده در این دوره آموزشی می بایست دانش ابتدایی ای در رابطه با NET Core. علاوه بر این، تجربه شما در توسعه اپلیکیشن های ویندوزی با تکنولوژی هایی از قبیل NET Core.
به عبارت دیگر، برنامه نویس از افراد خط مقدم تکنولوژی و نرم افزار محسوب می شود که اگر این افراد وجود نداشتند، ما شاهد افزایش چشمگیر استفاده از تکنولوژی توسط مردم نبودیم. IDE همیشه در محیطهای Mac OS و MacOS کلاسیک اپل محبوب بوده و قدمت آن به کارگاه برنامه نویسان Macintosh , Turbo Pascal , THINK Pascal و THINK C در اواسط دهه ۱۹۸۰ بازمیگردد. در حال حاضر برنامه نویسان macOS میتوانند بین IDEهای بومی مانند Xcode و ابزارهای منبع بازمانند Eclipse و Netbeans را انتخاب کنند. ActiveState Komodo یک IDE اختصاصی چند زبانه است که در macOS پشتیبانی میشود. در سیستم عاملهای مختلف ویندوز مایکروسافت، از ابزارهای خط فرمان برای توسعه به ندرت استفاده میشود. با این حال، هر یک از طراحی متفاوتی که معمولاً ناسازگاری ایجاد میکند، استفاده میکنند.
همه ما با نرم افزارهای مختلفی کار کردهایم که مخصوص ویندوز طراحی شدهاند و اکثر نیازهای ما را برطرف میکنند. از طرفی برخی موسسات و شرکتها نیاز دارند که برای خود یک برنامه کامپیوتری اختصاصی ساخته شود تا ایدهآلترین حالت ممکن برای آنها پدید آید. برنامه نویسی تحت ویندوز این امکان را ایجاد کرده است که نیاز هر دو دسته مخاطب برطرف گردد. در صورتی که به اینکار علاقمند باشید، میتوانید به یک شرکت برنامه نویسی ملحق شده و در ساخت یک نرم افزار تحت ویندوز شرکت داشته باشید. در غیر این صورت میتوانید برای شرکتهای خصوصی، برنامههای مورد نیازشان را طراحی کرده و به یک برنامه نویس مستقل تبدیل شوید.
با این فریم ورک می توانید برای سیستم عامل های ویندوز، MacOSX، لینوکس، یونیکس و Sharp Zaurus خروجی بگیرید. از نرم افزار هایی که با پای کیوت نوشته شده اند می توان به ArduinoIDE، AlbumArt، Anki، AverTuner و Babiloo اشاره کرد. این یک ابزار با یک رابط کاربری قدرتمند است که از کشیدن و رها کردن پشتیبانی می کند. IDE همچنین دارای برخی از ویژگی های مهم مانند ابزارهای تجزیه و تحلیل استاتیک و قابلیت دیباگینگ است. Eclipse سازگار با توسعه سازمانی است و به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا به راحتی روی توسعه نرم افزار مقیاس پذیر و منبع باز کار کنند. اگر به دنبال IDE برای جاوا هستید باید بدانید که IntelliJ Idea سالهاست وجود دارد و به عنوان یکی از بهترین IDE ها برای برنامه نویسی جاوا عمل کرده است.
برنامه نويسي چيست